Kartonový nábytek: vysvětlujeme, proč je udržitelný a pevný
#pevnýjakokarton: proč je kartonový nábytek udržitelný a robustní

#pevnýjakokarton: proč je kartonový nábytek udržitelný a robustní

Pappmöbel
Shrnutí

Hashtag, který porazí těžko uvěřitelný stereotyp, který chce lepenku jako materiál, který nemůže uspokojit potřeby nábytku

To , že kartonový nábytek je vynikající alternativou pro ty, kteří hledají řešení ekologického vybavení , rozhodně není nic nového. Existuje však přetrvávající zmatek ohledně kvality a trvanlivosti těchto výrobků, které jsou často považovány za jakousi hravou imitaci „skutečného“ nábytku ze dřeva, plastu nebo kovu. Tento negativní stereotyp je spojen se skutečností, že lepenka je relativně nový a rozhodně specializovaný materiál ve světě interiérového designu. Existuje také aspekt spojený s konceptem lepenky , který zahrnuje vesmír materiálů, ne všechny vhodné pro konstrukci zařizovacích řešení. Abychom učinili analogii, je to, jako bychom mluvili obecně o dřevě, aniž bychom specifikovali, zda je kus nábytku vyroben z robustních bukových, modřínových nebo dubových desek, nebo zda je spíše postaven z listů překližky, dýhy nebo dřevotřískové desky. Vzhledem k tomu, že je snadné odhadnout mezi dvěma takovými výrobky, prochází všemi rozdíly ve světě, a proto pod stejnou značkou „dřevo“ může být velmi jemný nábytek a levný nábytek z nízké slitiny.

Mobile libreria di cartone

Totéž platí pro kartonový nábytek: existuje celý vesmír zařizovacích řešení a od jednoduchých DIY skříní, možná získaných z kreativního využití použitých krabic a obalových krabic, procházejících „lehkými“ kartonovými displeji, vhodnými pouze pro zobrazení několika brožur, až po obrovské modulární knihovny schopné bez problémů odolat kapacitě quintalů.

Jak si tyto rozdíly vysvětlujete? A především, může kombinace kartonového nábytku fungovat, nebo je to opravdu jen druh módy, kterou nelze brát příliš vážně? Odpověď prochází některými základními faktory

  1. Materiál: to znamená, jakou lepenku použít pro nábytek?
  2. Technologie: Jak inovace změnily průmysl
  3. Zkušenost: protože se učíte z chyb, vždy
Sedia in cartone arbola

1. Jakou lepenku použít pro ekologický a trvanlivý nábytek?

Karton je lehký a zcela recyklovatelný , což z něj jistě dělá vynikající ekologicky udržitelný materiál. Navzdory tomu se používá hlavně pro jednorázové obaly, i když ve skutečnosti by mohl být využit pro mnoho dalších účelů, jako je nábytek pro domácnosti, obchody nebo kanceláře. Hračky, židle, křesla, konferenční stolky, stoly, displeje a dokonce i knihovny mohou být znovu objeveny, pokud jsou přepracovány s kartonovou strukturou, ale zde vstupuje do hry materiál, protože ne všechny kartony jsou stejné. Pro své produkty NaturDesign používá hlavně třívrstvá vlnitá panenská „námořní“ lepenka. Podívejme se, co to znamená a proč jsou tyto vlastnosti zásadní: námořní lepenka je materiál extrémně odolný proti vlhkosti a používá se pro přepravu v nákladovém prostoru, odtud jeho název. Dostáváme se ke konceptu panenské lepenky: vlákno použité pro výrobu lepenky může být odvozeno z recyklovaného odpadu nebo z panenského vlákna pocházejícího 100% z celulózy (v případě vlákna zaručeného FSC lesy obhospodařované podle kritérií udržitelnosti životního prostředí). Při opětovném použití mají celulózová vlákna tendenci ztrácet svůj původní výkon, a proto je použití panenských vláken nezbytné k zajištění důležitého průtoku. Nakonec přejdeme k trojité vrstvě: tato lepenka je skládající se ze 4 povrchů plochého papíru (nazývaných „kryty“) a 3 vrstev vlnitého papíru, které jsou střídavě vkládány a svázány společně s použitím přírodních škrobů (kukuřice, hrášek a brambory), které působí jako lepidla. Kombinované působení plochých krytů s vnitřní vlnou dává tuhost a odolnost vůči konstrukci a trojvlnné karikatury jsou určitě ty, které mají nejlepší výkon, pokud jde o rozsah. Stručně řečeno, typ použité lepenky je základním základem pro to, aby byl nábytek ekologický, ale zároveň trvanlivý a pevný.

2. Proč je technologie zásadní pro funkční a robustní kartonový nábytek?

NaturDesign je společnost, která kombinujetechnologická inovace s typicky řemeslné know-how a to znamená, že základem úspěchu kartonového nábytku jsou různé aspekty: design „na míru“ umožňuje podrobně simulovat řešení vybavení a stavět je přesně na konkrétních potřebách zákazníků; moderní použité stroje dávají možnost maximálně využít potenciál lepenky, s přesné řezy a hydroizolační tiskoviny díky nimž jsou výrobky neuvěřitelně pevné a odolné proti opotřebení; inovativní zabezpečovací řešení jsou navrženy tak, aby montáž byla jednoduchá a účinná zároveň, bez potřeby lepidel (a tedy bez emisí formaldehydu).

Plotter

3. Faktor zkušeností: lepenka funguje, ale musíte to vědět

Poslední aspekt je možná nejtriviálnější, ale to neznamená, že by měl být podceňován: může se zdát snadné stavět kartonový nábytek, ale můžeme vás ujistit, že za účelem získání produktu od vysoké standardy, je nutné být bezvadný v každé fázi výroby, od návrhu až po nákup surovin, od zpracování po montáž. NaturDesign se může pochlubit desetiletými zkušenostmi v tomto odvětví a aby se dostal ke krásným, pevným a trvanlivým výrobkům, musel neustále experimentovat a inovovat . Na začátku se některé požadavky opravdu zdály nemožné mise, zatímco nyní, s roky práce za námi a nesčetnými realizacemi po celém světě, to můžeme říci s jistotou: lepenka je fantastické udržitelné řešení nábytku … pokud to dobře znáte!

Doufáme, že tento článek může pomoci objasnit některé pochybnosti a zmatky , které často vznikají, pokud jde o kartonový nábytek. V případě dotazů a požadavků nás neváhejte kontaktovat a pokud jste nadšenými uživateli kartonového nábytku, pomozte nám porazit negativní stereotypy sdílením vašeho ekologického vybavení na sociálních médiích s hashtagem #pevnýjakokarton!

Sdílet
Kontaktujte nás pro další informace

    O jaká kartonová řešení máte zájem?


    * Povinná pole

    Přírodní materiál

    Kartonový nábytek je 100% recyklovatelný

    ZAJIŠTĚNÍ KVALITY NATURDESIGN

    Vzorec záruky vrácení peněz

    360° provedení

    Tým odborníků k dispozici

    BEZPEČNÉ ONLINE PLATBY

    Bezpečné a šifrované transakce

    NÁKUPNÍ KOŠÍK
    Přihlásit se

    Ještě nemáte účet?